Hoe werkt een Helende reis?
Hoe werkt Creationcoaching
?
 

Hoe werkt een Helende reis?

Zittend op een stoel met gesloten ogen maak je volledig bewust contact met blokkades in je lichaam waar emoties en herinneringen aan verbonden zijn. Dit zijn vaak emoties die we hebben geprobeerd te vermijden zoals angst, verdriet, boosheid, pijn, eenzaamheid. We voorkomen op deze wijze om nog een keer de pijn of angst uit een specifieke gebeurtenis of situatie te moeten ervaren. Deze onderdrukte emoties vormen als het ware een energieschil om je eigenlijke kern heen (zie uitleg op pagina 'The Journey').

In een veilige omgeving wordt je uitgenodigd deze emoties nu wel ruimte te geven. Hierbij merk je dat je niet meer overweldigd hoeft te worden door bepaalde emoties. Door te ontspannen in de kern van de emoties vind je de toegang om te ervaren wie je werkelijk bent, jouw Bron. Een diepe helende ervaring die rust geeft en het immuunsysteem en zelfhelend vermogen van het lichaam activeert.

Om de oude pijn verder op te lossen spreek je uit wat nooit gezegd heeft kunnen worden. Er ontstaat een dialoog met betrokken personen uit een herinnering of met jezelf. Als alles gezegd en begrepen is kun je de ander en jezelf met hart en ziel vergeven. Door de energie van vergeving lost het oude programma in de lichaamscellen op en cellen vernieuwen zich nu zonder de oude lading, zodat werkelijke genezing plaatsvindt.

Vervolgens komen beperkende overtuigingen en conclusies die vroeger waar leken, maar nu niet meer van dienst zijn, aan bod. Deze worden vervangen door nieuwe gezonde, ondersteunende beloftes en ideeën over jezelf en het leven. De innerlijke kwaliteiten die je werkelijk nodig had gehad, zodat je voor jezelf gezonder met de vroegere gebeurtenis om had kunnen gaan, worden je aangereikt en geïntegreerd. Je ervaart hoe krachtig en helder je nu in een vergelijkbare situatie kunt zijn.

Een Journey proces is een geleide visualisatie en een organisch proces. Je therapeut begeleidt en ondersteunt je, houdt je reisdoel helder, en stelt specifieke vragen die uitnodigen om je eigen wijsheid en waarheid aan te spreken.

Op het gebied van fysieke, emotionele en mentale heling zijn indrukwekkende en prachtige resultaten geboekt èn vooraf weten we niet wat de uitkomst van een Journey proces zal zijn. Zeker is dat we innerlijke bevrijding en ontspanning ervaren, inzicht verkrijgen in onze diepere verlangens en kwaliteiten en zelf aan het stuur van ons leven kunnen gaan staan!

omhoog

Verschillende reizen

Journeytherapie biedt je de gelegenheid om heel gericht met je specifieke thema's aan de slag te gaan. Naast de oorspronkelijke emotionele en fysieke reis die Brandon Bays in haar boek De Helende Reis beschrijft, zijn tevens de volgende processen ontwikkeld.

In mijn praktijk combineer ik elementen van alle reizen met eventueel nog andere ondersteunende methoden. Zo kan tijdens de reis die je maakt precies gebeuren wat jij op dat moment nodig hebt en het maximale bereikt worden. Dit is iedere keer anders en altijd aansluitend bij het thema waar je mee bezig bent.
 

Emotionele reis
Je ervaart hoe je door je te ontspannen in je emotionele gevoelens terug geleid wordt naar een diepe rust, vrede en innerlijke vrijheid, jouw essentie. Tijdens deze reis door je emotionele patronen krijg je toegang tot een celherinnering, waarmee we dan verder gaan.

Fysieke reis
Een geleide visualisatie brengt je in contact met een celherinnering op een specifieke plek in je lichaam. Dit wordt aangegeven door je eigen lichaamsintelligentie. Vervolgens kan, zoals beschreven in 'methode', de oude celherinnering geheeld worden.

Abundance (overvloed) reis
Een uitnodiging om alle innerlijke blokkades, die je weerhouden van leven in overvloed, op te ruimen . Overvloed in elk aspect: relaties, werk/carrière, gezondheid, geld, persoonlijke ontwikkeling. Zodra de blokkades zijn opgelost, komt er ruimte om jouw onmetelijke potentieel te leven in dat gebied van jouw leven. Je leert gebruik te maken van jouw scheppende kracht.
Brandon Bays: 'Loop niet weg van je angsten, maar duik er midden in, zodat je tot de ontdekking kunt komen dat de enige werkelijkheid een veld van mogelijkheden is.'

No Ego reis
Doorgrond je innerlijke beschermingsstrategieën en gewoontepatronen die onvrij voelen. In onze jeugd hebben we geleerd om deze 'muurtjes' om onszelf heen te zetten. De reis wijst de weg naar het oplossen van beperkende gewoonten en innerlijke barrières van je persoonlijkheidstype. Je ontdekt je diepste drijfveren en vergroot je innerlijke vrijheid. Ruimte om jouw unieke talenten te laten groeien.

Levensdoel reis
Je ontdekt diep van binnen jouw oorsprong en levensbedoeling, dat wat jou werkelijke vervulling geeft en hoe jij dit voluit kunt leven. Dit geeft rust, inspiratie en een heldere focus in het dagelijks leven.

Kinderreis
Op kinderen afgestemde reis, met als basis de fysieke reis. Kinderen gaan vaak makkelijk en licht met emoties en herinneringen om. Het is als een avontuur van binnen beleven, waarna ze zich opgelucht en blij voelen, wetend dat ze hun innerlijke hulpbronnen kunnen gebruiken. Ter ondersteuning kunnen ook andere creatieve methoden gebruikt worden.

omhoog

Hoe werkt Creationcoaching?

Ieder mens is medeschepper zijn eigen werkelijkheid, bewust of onbewust. We doen dat met met onze gedachten, wat we voelen en wat we doen. Met onze positieve gedachten, gevoelens en handelen trekken we positieve ervaringen in het leven aan. Negatieve gedachten/overtuigingen en de gevoelens en keuzes die hieruit volgen brengen ons in een moeilijker vaarwater, en kunnen zelfs ondermijnend zijn voor bv onze gezondheid en relaties.

Creationcoaching gaat over hoe je je leven kunt herscheppen door voor positieve en gezonde gedachten, gevoelens en handelingen te kiezen die het allerbeste in jou steunen. Er wordt tijdens de sessies gebruik gemaakt van inzichtgevende gesprekken, visualisaties, NLP technieken en de Helende reis. Met de vaardigheden en oefeningen die je leert ga je vervolgens in je dagelijks leven aan de slag. Door jouw inzet en motivatie realiseer je met je scheppende kracht het doel dat je wilt bereiken!

 

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je mij bellen en/of e-mailen.  
 


omhoog