14. Helpt het echt en ben ik na één proces van mijn klacht af?

Het helpt echt, maar op welke manier is niet altijd te voorspellen. Niet iedereen geneest 100%, maar je krijgt wel inzicht in het waarom van je symptomen en soms is dat ook wat iemand nodig heeft. Ook kan het verlichting en acceptatie brengen en vindt iemand vrede met zijn situatie.

En ja, er zijn heel veel mensen die zichzelf genezen van allerlei aandoeningen, van ingegroeide teennagels tot en met hersentumoren. Mensen die 'opgegeven' waren en ten einde raad bij een Journeytherapeut aanklopten - meer om achter het 'waarom' van hun ziekte te komen - en bij de volgende scan de dokters versteld hebben doen staan.

Omdat wereldwijd zoveel mensen op dit moment gebruik maken van deze methode wordt het steeds makkelijker. Hier werkt hetzelfde principe als bijvoorbeeld bij atleten en wereldrecords. Soms is er een grens die heel lang voor onmogelijk gehouden wordt, bijvoorbeeld bij het schaatsen de 7-minuten-grens bij de 3000 meter voor dames. Toen Gunda Nieman daaronder dook volgden ineens vele andere schaatsters. Datzelfde gebeurt bij de Journey: naarmate meer mensen het proces ondergaan, worden grenzen verlegd en wordt het steeds makkelijker en zijn de resultaten grootser.

Vorige pagina    Omhoog