Ervaringen
 


 

 

 


Ervaringen van kinderen

Ik ben bij Floor geweest omdat ik vaak boos werd. Ik ben er een paar keer geweest bij Floor. Als ik binnen was kreeg ik drinken. vroeger was ik vaak aan het mopperen. Maar nu is het veel en veel beter. Ik voel me nu wat vrijer. En ik merk dat. Bedankt Floor!
groetjes
Max..M, 9 jaar

omhoog

Toen ik mijn helende reis bij Floor had gedaan was mijn probleem opgelost. Met dag 1 gingen we werken aan mijn nare gevoelens en aan een film waar ik nachtmerries van kreeg. Toen we dat hadden gedaan hadden toen zat dag 1 (1,5 uur) erop. Elke avond dat ik die nachtmerries of nare gevoelens kreeg was opgelost en van die film was geen film meer maar een blooper film. Dag 2 gingen we de helende reis doen en daar gingen we met een fantasie voertuig door je lichaam en alle nare herinneringen en gevoelens weghalen en ik vond het fijn dat ik het gedaan heb.
Dries (9 jaar, na twee sessies)

omhoog

Ik vond het super om met jou de helende reis te doen. Omdat het me heel erg geholpen heeft. En ik de oefeningen kan doen! En wat ik het aller fijnst vind is dat we het twee keer gedaan hebben en ik er vaak naar kijk! (naar de tekeningen en hulpbronnen)
Aiméé (8 jaar, na twee sessies)

omhoog


Ervaringen van volwassenen

 

top

'De helende reis was voor mij een hele bijzondere, uitputtende maar voldoening gevende ervaring. Het begon met de introductiecursus die ik bij Floor volgde. Nadat ik kennis had gemaakt met Brandon Bays en tijdens een meditatie maar 'even' in het lichaam trad, werd ik een heel ander mens. Vrij, assertief, blij, kortom geweldig! Ik besloot de helende reis te volgen van 3 uur bij Floor. Floor, een geweldige lieve, rustige vrouw, en zo spontaan als een vlinder. Ze paste gewoon bij mij. Ik had me erop verheugd gezellig bij haar te zijn, maar het werd echt werken en 'brullen', iets wat ik eigenlijk alleen bij mijn man kan. Daarna voelde ik mij leeg en kreeg allerlei lichamelijke ontgiftingsverschijnselen. Het heeft mij ontzettend goed gedaan, nu voel ik mij leeg en schoon en eindelijk een diepe rust in mijzelf. Ook na de reis werd ik goed begeleid. Floor, dankjewel!'
Annemieke

omhoog

De helende reis was voor mij geen reis waarvoor ik een tas heb ingepakt, maar juist die volgepakte rugzak, die ik al jaren droeg, van de schouders heb genomen.

Voor de helft had ik al geen idee meer wat ik er allemaal in had gestopt, maar daar kwam ik gauw genoeg achter. Bovenop lagen dingen als mijn pest-verleden en wat daar zoal uit voortgekomen was: haat voor mijn lijf, slecht omgaan met eten, en een laag zelfvertrouwen. Maar meer verrast werd ik door de angst voor verlies van mijn dierbaren, alleen te sterven en faalangst.

Bij elke tussenstop die we maakten, hebben we de rugzak open gemaakt om te kijken wat er in zat. Wat naar boven kwam heb ik eruit genomen, het van alle kanten bekeken om het te zien voor wat het echt was, om het vervolgens op waarde te schatten en er meestal achter te komen dat het niet langer bij mij paste. Zo werd per stop mijn rugzak leger, en daarmee mijn tred steeds lichter. Het was een spannende reis, maar een fantastische!

De bestemmingen waren niet altijd even makkelijk, maar met Floor als reisleider heb ik geen moment getwijfeld dat ik daar zou komen waar ik moest zijn. Ik ben ontzettend dankbaar je te hebben gevonden!
Roos ( 6 maanden na het eerste proces)

omhoog

'In oktober 2007 werd baarmoederhalskanker bij mij vast gesteld. Na 3 weken onderzoeken bleek dat ik nog maar kort te leven had. Ik kreeg een palliatieve (verzachtende) behandeling van chemo- en radiotherapie. Toen we het slechte nieuws hoorden van mijn uitzaaiingen kwam ik na een tip van mijn mam over het boek van Brandon Bays terecht bij Floor. Floor voelde gelijk vertrouwd, een lieve zachte vrouw, maar wel zo dat ze je geen kans geeft te ontsnappen tijdens het proces. Al na 1 journeyproces was er een megaverandering zichtbaar, ik had minder pijn en zeker een week lang gebruikte ik veel minder pijnstillers dan normaal. Ik was een bruisende en sprankelende fontein en niemand kon begrijpen dat ik zo vrolijk kon zijn met zulk slecht nieuws.

Ik had met die eerste reis de bron gevonden en dat bleek mijn gereedschap om de moeilijke momenten door te komen, omdat ik altijd uit die bron energie kon putten. Ik was vastbesloten om weer helemaal gezond te worden tegen alles en iedereen in. Floor en mijn man waren daarin mijn ijkpunten, want niemand geloofde verder echt in mijn genezing.

Na de behandeling in het ziekenhuis was de kanker behoorlijk geslonken, maar nog steeds ruimschoots aanwezig in mijn lichaam. Ik bleef de reis doen bij Floor en stapje voor stapje werd ik sterker. Ondertussen kreeg ik zoveel mooie inzichten dat ik die kanker ondanks dat ik ziek was nooit had willen missen. Geen mens die snapte hoe het mogelijk was dat ik er nog was en dat ik zo in mijn kracht kon staan zonder angst voor kanker, want die was ik allang kwijt. Voor mij was het een groot avontuur geworden.

Nog steeds vol overtuiging dat ik beter zou worden kwam op 16 juni 2009 de verlossende uitslag van de scan.....100% schoon!! Geen arts die het begrijpt, want tussen de vorige scan en deze had ik geen behandelingen meer gehad.

Wat ik je mee wil geven, wanneer je ziek bent, keer naar binnen met de helende reis, en vraag je symptoom wat het je wil vertellen. Het is een waardevolle wegwijzer als je het wilt zien. Meestal heb je jezelf en anderen veel te vergeven. Met het 'kampvuurproces' is dat relatief makkelijk, helend, krachtig en absoluut effectief!

Ik kon de kanker verwelkomen met mijn hart en daardoor ontnam ik uiteindelijk de kanker haar bestaansrecht.
Alle symptomen, van botbreuken tot kanker beginnen in je bewustzijn als een blokkade. Met helende reizen kom je bij die blokkade waardoor je het probleem bij de wortel kunt aanpakken. Wanneer je werkelijk de oorsprong van je probleem begrepen en vergeven hebt, heeft bijvoorbeeld kanker geen reden meer om er te zijn en kan verdwijnen. Het bewijs daarvan ben je nu aan het lezen. Dus wees niet bang en spring gewoon, de diepte in want je uitzicht zal adembenemend mooi zijn wanneer je landt in de kern....

Een goede reis en liefs,
Monique S.

top

Binnenkomen in de praktijk van Floor is direct vertrouwen voelen. En in mijn situatie was dat hard nodig, na een lange weg van therapieën kreeg ik uiteindelijk te horen dat men mij niet meer verder kon helpen. Dat was enorme schok waarbij ik mezelf niet kon neerleggen. Gelukkig was ik bij Floor gewoon welkom. En ik heb ontzettend veel te danken aan de opening die destijds door Floor hiermee gegeven is. Het was het begin van een proces waardoor ik weer heb kunnen terugkeren naar het leven. Het levensgevoel.

Floor kan heel goed luisteren, zonder te oordelen en is heel geduldig en toegewijd in de stappen die worden gezet.

Ze ziet direct de fase waarin je je bevindt en de symptomen die daar het gevolg van zijn, bijvoorbeeld de fase van tijdelijk herstel, dat er dan nog een terugval risico is. Ze speelde daar heel deskundig en maatwerkgericht op in. Voor mij is het leren herkennen van de 'herstel' fases waarin ik me bevond ongelooflijk belangrijk geweest, omdat ik in geen enkele andere begeleiding aanknopingspunten hiervoor aangereikt heb gekregen. (en ik heb echt vele wegen bewandeld.) Als de wond nog heel gevoelig is en je zakt er weer doorheen door te vroege belasting ben je eigenlijk steeds verder van huis. Bij mij vaak gebeurt. Het is dan telkens moeilijker en zwaarder om er weer bovenop te komen. Dat ben ik door Floor heel goed bewust geworden. Daardoor kon ik gaan bouwen en stabieler worden. Ik kreeg mogelijkheden aangereikt om één voor één oude beschermingsstrategieën te doorzien en te verwerken door het deze te verwelkomen (niet analyseren). Het vechten tegen de werkelijkheid (weerstand) waarin het vroeg gevormde 'overleving' systeem zich heeft gevormd hield op en het heeft op een gegeven moment geen opties meer.

Floor koppelt de bewegingen die je hierin maakt heel nauwkeurig terug. Alles wordt zachter en liefdevoller. Oude onbewuste patronen verdwijnen heel geleidelijk. Soms heb je dat zelfs helemaal niet in de gaten, en dan gebeurt er plotseling iets waarbij je vroeger heel anders gereageerd zou hebben, en dan constateer je 'hee' het is er niet meer.

Floor coacht je ook naar een nieuwe invulling en zingeving in je leven. Ze zorgt dat er gewerkt wordt aan een meer scheppende creatieve energie die opvullend werkt, het bevordert je zelf inzicht en veerkracht heb ik ontdekt, werkt ook relativerend en geeft je nieuwe moed en zin(geving)in het leven. Floor komt met ondersteunende vragen over hoe je de inzichten en ervaringen uit het traject wilt gaan integreren in je dagelijkse bestaan. Daar heb ik veel aan gehad. Door de hele aanpak ontstaat een soort moeiteloze ontspannen manier van kijken en beleven, waar ik vroeger met wilskracht bezig was, doelen stellen - is het nu veel meer een proces van ontvangen en innerlijke bevrijdingen, heel dicht bij mezelf.

Floor werkt met The Journey maar voor mij is haar werkwijze veel meer dan dat, ze heeft een range van holistische mogelijkheden en voortschrijdende inzichten er doorheen ontwikkeld, die je alle mogelijke spiegels voorzetten om weer te ontdekken wie je werkelijk bent.
Jeroen

top

Mijn allereerste Journey was in 2002 met mijn vriendin, Floor, die destijds haar eerste Journey Intensive weekend gedaan had. Deze Journey ging over het gevoel hebben inadequaat te zijn. 'Ergens' diep onder alles wat ik deed was het gevoel aanwezig dat ik het 'toch' niet zou kunnen. Heel gek, want 'weten' dat ik het wel kon maakte dus niet uit.

Het was geen gemakkelijk proces, want zoals velen van ons was ook ik inmiddels expert in het vermijden van confronterende gevoelens. Keer op keer herhaalde ik het patroon dat zó herkenbaar was dat ik me realiseerde dit ook in het dagelijks leven te doen (van ontoereikendheid - stilstand - boosheid - tekort gedaan voelen - boosheid - rust - boos - machteloos etc.). En dat ik zo zat was...

Toen ik dit uiteindelijk doorhad kon ik de keuze maken het patroon op dat moment te doorbreken, en ik 'dwong' mezelf door 'het zwarte gat' te gaan.
Wat een ervaring: zo'n grenzeloze schoonheid, vrijheid, alles in zich hebbend. Voelend dat ik dat was...

Daarna, bij het kampvuur, kon ik de emoties behorende bij de herinnering onder ogen zien. Het gevoel inadequaat te zijn? Het klinkt ongelofelijk, maar het is vanaf dat moment niet meer bij me geweest. Sterker: ik voel heel sterk dat ik tot enorm veel in staat ben, en daardoor komen er ook veel meer kansen op me af dan voorheen.

Na die eerste Helende Reis met Floor hebben we samen de opleiding gevolgd, in Engeland. Tijdens de opleiding en ook daarna hebben we heel veel reizen uitgewisseld. Floor straalt zachtheid en veiligheid uit, waardoor het makkelijk is te openen en emoties toe te staan. Floor's jarenlange ervaring als Journey Practioner en sterk ontwikkelde intuïtie maakt dat ze jouw patronen snel doorziet. Floor is erg vastbesloten als het erom gaat je niet te laten 'ontsnappen'! Ik raad iedereen aan met Floor te 'Reizen', al geef ik toe dat ik bevooroordeeld ben!
Erika Verhoeven (Journey Practitioner, Australië) 

top


Citaten van bekende mensen

'The Journey zal miljoenen inspireren, niet alleen degenen met fysieke uitdagingen in hun leven, maar ook degenen die spirituele antwoorden zoeken.' Candace Pert, auteur van Molecules of Emotion

'Brandon's inspirerende verhaal is het bewijs van de helende kracht die aanwezig is in ieder individu.' John Gray, auteur van Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus

'Een verbazingwekkende reis, een gift aan ons allen'. Jane Seymore, actrice, auteur en artieste

'Brandon Bays is een opvallende ziel, en haar verhaal over heling en verzoening is een bewijs van de capaciteiten van de mens. Lees dit boek en raak geinspireerd om je eigen helende reis te ondernemen!' Anthony Robbins, auteur van Awaken the Giant Within en Unlimited Power

omhoog